Friday, July 16, 2010

Siin me oleme- mujal





Jah me oleme mujal ja mujal just sellepärast,et enamus ajast ei tea me kus me oleme.
Hetkel oleme Stades ulmeliselt armsas saksa väikelinnas Hamburgi lähedal.
Me saimegi esmaspäeva 6htul minema ja sellest ajast peale on elu k6ike muud kui igav olnud.
Seiklus algas meil siis nii...
Siim ja Sander panid meid teeäärde maha ja jätsid meid sinna. Pärast umbes 10 minutit "Riga" sildiga hääletamist v6ttis meid peale täiesti tühi läti buss. Väga normal oli ja big suprise - seal oli konditsioneer !
Noo siis oli juba pime kui läti j6udsime, läksime m6ned kilomeetrid enne Riiat maha ja avastasime ennast keset läti metsa sääskedega v6itlemast. Mingi hetk m6tlesime,et kui me isase sääse häält teeme äkki nad siis ei tule... Ühes6naga me kammisime seal päris ära..
Pärast seda kui olime seal tund aega v6ikusi keevitanud ja Berliini sildiga vehkinud jäi seisma mingi surfibuss ja keegi hüppas välja ja kutsus meid peale. Me olime küll juba lootuse kaotanud, et me sealt metsast üldse kunagi ära saame, eriti veel berliini sildiga , karjusime ainult vastu " Päriselt vääää?! " millepeale saabus vastus " Oh Eestlased v6i ? " ja sealt algas meie järgmine seiklus.
Bussis oli 5 tüüpi, kaiki Eestlased ja nende sihtpunkt oli Nice L6una-prantsusmaal. Koos nendega hakkasimegi Berliini poole s6itma. Kuskil Leedus avastasime, et peaks magama, k6ik pressisid ennast meie minivan'is kuhugi magama väga ebatervislikes ja ebaloogilistes poosides. 3 tundi magatud liikusime edasi, ohh seda l6putut Poolat. Terve päev me s6itsime seal kuradi Poolas. 6htul saabus torm ja kuna meil väike jama ..noo kojamehi meil polnud, pidime bensukas redutama kuni vihma enam ei sadanud. Benajaamas oli super teenindus :)
Läksime näiteks oma kiirnuudlite topsidega sisse ja juba lükati k6ik veekeetjad tööle ja hull möll läks lahti. Sealt ostsime veel Polski Luxury vodka , töötajate soovitusel .
Öösel s6itsime ja möllasime jälle oma surfibussis ja hommikupoole j6udsime Potsdami, Berliini eeslinna kus meie bussikuttide s6ber elas. Läksime seal veel kell 7 hommikul enne magamaminemist parki, poisid tahtsid pargis veits muusikat teha. Park oli hullult kena ja k6ik mida nad oma instrumentidega tegid oli kaa väga ilus kahjuks olime me mashaga nii vässud,et me ei suutnud seda väga nautida..
Noo l6puks siis läksime selle Roberti juurde tagasi viskasime ennast madratsitele maha ja magasimeee. Hommikul oli meil plaan kohe edasi Stadesse hääletada, sest meie Eestlased pidid Berliini jääma. Noo ühe ajal hakkasid nad vaikselt ärkama ja pärast seda kui olime poes ära käinud s6itsime nendega natuke edasi, nad pidid meid kiirtee äärde viima ja just siis, kui me olime veel armsas väikses Potsdamis ja hakkasime valgusfoori taga seisma jääma juhtus meie esimene shokk. Meie van'i juht saanud pidurdada ja hakkas meeleheitlikult rooli igasse suunda keerama, kui ees seisvast autost oli veel paar sentimeetrit puudu suutis ta 6nneks meie bussi teelt välja keerata nii, et me s6itsime täie laksuga vastu mingi maja seina mis oli 6nneks suhteliselt lähedal niiet väga hullu midagi ei juhtunud. Maja seinas oli auk ja meie bussi esinurk oli m6lkis ja k6rvalistuja uks enam lahti ei käinud. Ja jama oli selles, et pidurid olid katki läinud. Juht lihtsalt hakkas pidurdama ja auto ei pidurdanud, lükkas piduri p6hja ja midagi ei juhtunud...
Me k6ik olime shokis, k6ige rohkem vist see evnd kelle onu buss see oli... aga siiski oleme üli6nnelikud, et see asi näiteks kiirteel ei juhtunud, sel juhul oleksime k6ik päris kindlalt 5ks tükiks... 6nnelik 6nnetus..
Poisid läksid Berliini raha teenima,et buss parandusse viia ja meie hakkasime rongide ja trammidega kuhugi Wansee trainstationisse ja seal pidi olema mingi koht, kus autojuhid, kes Hamburgi poole lähevad, puhkavad. Me olime väga kaua juba seal trippind ja sellist kohta ei leidnud niiet v6tsime lihtsalt keset linna Hamburgi sildi välja ja hakkasime hääletama. Mingi aja pärast saime aru, et hääletame valele poole... Niisiis teisel pool teed hääletades j6udsime ka arusaamale, et siit ei saa kuhugi , pidime ise kiirteeni jalutama. Meie kotid aga on megarasked ja me lihtsalt piinlesime mööda teed. siis tuli rattaga üks taat, kes v6ttis masha koti pani selle oma pakikale ja juhatas meid koos endaga läbi metsade kiirtee poole, samal ajal rääkis meile pikalt Saksamaa ajaloost jms.
L6puks kiirtee ääres olles ei läinud meie olukord ka paremaks, kuna see oli Hannoveri kiirtee ja ainult 1 tuhandest s6itis sealt Hamburgi . 6nneks jäi mingi hetk seisma üks papi bemmiga ja ütles, et me ei saa sealt kuhugi ja viis meid kuhugi paremasse bensukasse. Seal me chillisime kaua, s6ime ja pesime ennast mingil vähesel määral jne. L6puks v6ttis tee äärest meid peale rekka, kus oli 3 türklast kellest üks väga vähe inglise keelt panimajus. Ohjumal.. ja nad ei läinud Hamburgi vaid Hannoverisse. Üritasime nii hea kui halvaga ennast üleval hoida, sest jälle oli öö ja me olime megavässud. Tüübid viisid meid veel Hannoverist ka pikalt edasi niiet me olime Hamburgist kaugemal , kui hääletamise alguses, siis kui me seal juba närvitsesime viisid meid natuke Hannoveri poole tagasi ja üks tüüp üritas pidevalt autot leida, kes meid Hamburgi viiks. seda ta ei leidnud ütlesime talle, et ta meid sinna jätaks. Seal bensukas oli ka meil veel ülekamminud aegu ja me ei viitsinud enam isegi hääletada, lihtsalt istusime välja laua taha maha panime oma sildi püsti ja irnusime seal niisama.
L6puks viisid meid sealt edasi 2 järgmist türklast, seekord autoga, ajasid kogu tee teksti, et me peaks nende juurde korra magama minema ja siis hommikul nad v6ivad mied Hamburgi ära viia, peale meie 50 ei'd jätsid nad meid kuhugi kolkasse, kus nad ise elasid ja seejärel sealt edasi hääletades v6tsid meid peale ema ja tütar, kelle autos me lihtsalt tiksusime ja üldse enam ei panim6mmind mis meie ümber toimub..Nad jätsid meid jälle kuhugi bensukasse, siis oli juba hommik... See oli imeline hetk,sest sealt meie sihtpunkti Stadesse oli ainult 40 km aga siiski mädanesime seal benajaamas veel 5 tundi... Vot see oli hetk kus me m6tlesime, et davaiks k6ik, siia me jäämegi ja ongi k6ik. Lihtsalt v6imatu oli sealt ära saada , keegi ei s6itnud 6igele poole ja üksk6ik kuskohas me hääletasime , keegi ei reageerinud Road 73-le. L6puks me lihtsalt pressisime ennast ühe päris normaalse türkishi Audi Q7 -sse ja olime 6nnelikud, seda k6ike täna benajaama töötajatele, kes meid niipalju aitasid kui said.
Audivend viskas meid vähemalt 6igele teele ja mis veel parem - maci lähedale ;) Tagasi tee äärde j6udes ei saand me veel hääletamagi hakata, kui juba selja tagant mingi vend küsis " Stade? " me muidugi jajah eks, vend tegi oma automaatselt avanevad bussiuksed lahti, me ronisime sisse , ikka veel ülekammind ja s6itsimegi Stade poole. Ilus kiirtee , ilus 200km/h ja olimegi kohal... Viis meid veel maja ette ära, ainult sellepärast, et me küsisime kus meie tänav on..
Ja meie kodu siin.. Paradiis.
Meil on 3 korruseline maja, kus me oleme 2kesi. Megasuur aed, mis on täis kirsipuid ( ehk me oleme ennast juba kirsiks söönud) ja m6nna terass. Mm see hetk kui me seal ennast l6puks pesta saime, see oli lihtsalt imeline. Ja tudu päris voodis, päris tekiga oli ka ammu hainud unistus.
Eile 6htul käisime veel Stade linnas jalutamas, s6ime pizzat ja j6ime pokaali valget veini, ettekandja poolt tuli veel 2 pokaali plus ta tuli meiega koos mingit türgi rahvusjooki v6tma , mida nimetatakse neil Rake'ks . Midagi 45% st ja tugeva lagritsa maitsega aga siiski päris hea. Jalutasime koju tagasi ja nautisime pikka pikka und PÄRIS voodis PÄRIS tekiga ja PÄRIS toas :)
Usun, et j6uame veel kunagi siia internet cafesse , sest me oleme Stades vist esmaspäevani ja siis paneme siia pilte ka ülesse, et see segane jutt natuke loogilisemana tunduks.

Praegu aga jookseme poodi, ostame 0,7 l odavat maitsestatud viina ja 1,59 eurist veini, mis on odav aga kvaliteetne. Oeh ja muidugi süüa, kuidas muidu. 6htul ilmselt lähme välja aga eks seda kuulete juba kunagi hiljem ;)

Olge tublid ja ärge pikka viha pidage ;)

No comments:

Post a Comment